Ana SayfaSpiritizmRuhselman Dönemi ve Sonrası Türkiye’de Ruhçuluk

Ruhselman Dönemi ve Sonrası Türkiye’de Ruhçuluk

Türkiye’de ruhçu felsefenin öncüsü Dr. Bedri Ruhselman’ın medyumlarını, dostlarını ve sıradışı anılarını… 

Dr. Bedri Ruhselman’ın 54 yıl noterde saklanılan ve geçtiğimiz yıl yayınlanan “İlâhî Nizam ve Kâinat” kitabıyla ilgili olarak gerçekleştirilen bir ruh çağırma seansında öte âlemden neler bildirdiği…

Türk Musikisi’ne temel teşkil eden çalışmaların öncüsü Hüseyin Sadettin Arel’in bilinmeyen yönlerini, bestekâr Sadi Hoşses’in gün yüzüne çıkmamış bestelerini… Cahit Sıtkı Tarancı’nın, Ahmet Rasim’in, Yunus Emre’nin öte âlemden yazdırdıkları, şiirlerini, güftelerini ve Neyzen Tevfik’in hicivlerini…

Peyami Safa, Ahmet Hamdi Tanpınar, Sâmiha Ayverdi, Halide Nusret Zorlutuna, Kerime Nadir, Enis Behiç Koryürek gibi Türk Edebiyatı’nın birçok tanınmış isminin ruhçuluğa olan ilgilerini…

Türkiye’nin çalkantılı siyasi yaşamının kilometre taşlarından 27 Mayıs 1960 İhtilâli ve 12 Mart 1971 Muhtırası’nın ruhçularla nasıl bir ilişkisinin olduğunu… Ruh çağırma seanslarının ünlü konuklarını, ilginç anlarını ve neler konuşulduğunu öğrenmek istiyor musunuz?

O hâlde bu kitabı mutlaka okumalısınız!

ARITAN YAYINEVİ
(Tanıtım Bülteninden)

Editör (CMD)
Editör (CMD)http://www.felsefehayat.net
Yazılarını Mavi Melek Edebiyat Topluluğu, Düşünbil gibi dergilerde yayınlama fırsatı buldu. FOL Kitap öncülüğünde bazı kitapların hazırlanmasında görev aldı. Bu kitaplardan bazıları "Sorunsallıkta Yaşamak", Jan Patočka, Plotinos, "Tanrı, Ruh ve Mit", Henri Bergson. 2009 yılından bu yana felsefehayat.net'in (kurucu) editörlüğünü sürdürmektedir.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

DİĞER YAZILAR