Ana SayfaDENEMEDeccal (Kadın)

Deccal (Kadın)

Kadın kötüdür, çünkü doğaldır, doğanın yarattığı en güzel bedenlere sahiptirler, erkeklerin egemenliğindeki baskın dünyaya nazaran en gözde hayatı yaşarlar, sonuç olarak doğanın kızları tanrılar katında ayrıcalıklıdır.

Onlar nicedir tutsaktır, çarmıha gerilmiştir ve yakılmıştır. Bu yüzden kötülüğün doğasını anlayabilmek için kadın ruhuna bakmak gerekir. Her dişi doğanın içine salınmış birer tanrıçadır. Her sanat eseri dişiden türer, her şiir onların ezgilerinden kopar.  Dişinin olmadığı bir kötülük tanımı tamamen  illüzyondan ibarettir.

Yalan bir hayatın uyduruk değerleri olur, bilinen “kötülük”, bu yüzden yanıltıcıdır. Gerçek tektir, her zaman ezoteriktir, batınidir ve kötülük gerçektir. Kötülüğün kaynağı,  ruhun yolculuğuyla ve mistik sezgilerle şekillenir. Hayatı yaratan baskın değerler kötülüğü korkunç bir şeymiş gibi tanımlar ancak durum bunun tam aksidir, kötü olan her şey insana nimettir. Kötülüğün doğası işte bu yüzden insanın da doğasını temsil eder. İnsan, “evcilleştirilmiş doğa” dır, aynı “doğa”, ruhani kötülüğün de mecrasıdır. Onu dinlediğinizde uzaklara dalmanızın nedeni budur, o kendisini duyan ruhlara sürekli bir şeyler fısıldar:  

Pür Kötülüğü…

Varsayılan kötülük, söylenmiş en büyük yalandır. Dişi, varlığıyla evreni yaratmıştır ancak modern dünyadaki pozisyonu ve içgüdüleri göze alındığında erkeğin fiziki yapısıyla ya da saldırganlığıyla boy ölçüşemez. Kadın, hem doğanın sahibi hem de doğurganlığıyla bir tanrıdır ama her şey demek değildir. Ölüm: Bir hediye ya da kurtuluş olabilir, hayatın bir anlam ifade etmediğini zaten biliyoruz.

Kadın hayatın anlamıdır, ölümün de bekçisi. Doğanın en estetik taklidi kadın, o bir sanat eseridir, yansıtıcıdır. Toprak teniyle içinde dolaştığımız kadınlar birer ölüm meleği gibidir.

Anahtar Kelimeler:
Ruhun besini
Umutsuzluğun işkencesi
Vicdan
Günahın bedeli
Organ ve Şeytan

Can Murat Demir

Editör (CMD)
Editör (CMD)http://www.felsefehayat.net
Yazılarını Mavi Melek Edebiyat Topluluğu, Düşünbil gibi dergilerde yayınlama fırsatı buldu. FOL Kitap öncülüğünde bazı kitapların hazırlanmasında görev aldı. Bu kitaplardan bazıları "Sorunsallıkta Yaşamak", Jan Patočka, Plotinos, "Tanrı, Ruh ve Mit", Henri Bergson. 2009 yılından bu yana felsefehayat.net'in (kurucu) editörlüğünü sürdürmektedir.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

DİĞER YAZILAR