Ana SayfaDENEMEBlair Witch Project Vol I-II

Blair Witch Project Vol I-II

Serinin birinci bölümün de (1999) bir belgesel çekimleri için Maryland ormanlarına giden bir grup gencin başına gelen ormanda esrarengiz kaybolmasını konu edinen film kaybolan gençlerin başlarına gelen esrarengiz cadılık fenomenlerini gözlerimizin önüne seriyor. IMDb den 6.1 puan alan film korku klasikleri arasında yerini korumaya devam edeceğe benziyor.

Tüm korku filmlerini düşünecek olursak belki de Blair Witch Project’ in tek farkı gerçek mi değil mi sorusuna bir türlü yanıt verilememesidir. Çünkü ilk bölümden sonra ikincisi çekilen film bu geleneğin yani cadılık geleneğinin yeniden hatırlatılması ve fenomenlerin gerçekte insan aklının birer oyunu olduğu çelişkisini de akla getiriyor.

Fan klupleri, soundtrackler, çöp adamlar, web siteleri… ve daha birçok malzeme bu film için hizmete açılmıştır. Filmin ne kadar kişiye ulaştığının ve gençler üstündeki etkisinin en büyük kanıtı olan bu aktiviteler, filmin sanatsal tarafından çok içeriğe tapılmasına ve unutulmuş bir gelenek olan cadılık kurumunun da yeniden gündeme gelmesine vesile olmuştur.

Serinin 2. bölümde (2001) yani “Book of Shadows” da yine bir grup gencin bir organizasyon çerçevesin de yapacakları Maryland ormanı ziyaretini içermektedir. Bu sefer ki biraz daha teknik ve akademik çevreden olan gençler aslında projenin sadece heyecan ve korku tarafını arzulamaktadırlar. Maryland de kaybolan gençlerin (1999 yılında) esrarengiz bir biçimde ortadan kaybolmalarıyla süregelen bir dizi olayları…

İkinci bölüm olan “Book of Shadows” da kült bir yapım özelliğini taşıyor.

Bir gece fazlaca içip ot çeken gençlerin başına gelenler, bir akıl oyunu mu yoksa cadılara has olan insan kurban etme töreninin birer parçası mıydı?

Buna gelin izledikten sonra siz karar verin ne dersiniz?

Can Murat Demir

Editör (CMD)
Editör (CMD)http://www.felsefehayat.net
Yazılarını Mavi Melek Edebiyat Topluluğu, Düşünbil gibi dergilerde yayınlama fırsatı buldu. FOL Kitap öncülüğünde bazı kitapların hazırlanmasında görev aldı. Bu kitaplardan bazıları "Sorunsallıkta Yaşamak", Jan Patočka, Plotinos, "Tanrı, Ruh ve Mit", Henri Bergson. 2009 yılından bu yana felsefehayat.net'in (kurucu) editörlüğünü sürdürmektedir.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

DİĞER YAZILAR