Ana SayfaSpiritizmAy, Bir Nuh'un Gemisi midir?

Ay, Bir Nuh’un Gemisi midir?

Yapay bir uydu fırlatacaksınız, bunun içini boş yapmanız yerinde olur. Aynı zamanda, böylesine muazzam bir uzay projesini gerçekleştirebilecek olan herhangi bir varlık sisteminin, Dünya yakınındaki bir yörüngeye, içi boş, devasa bir tür gövdeyi oturtınakla yetineceklerini düşünmek saflık olur.

Karşımızda duran bir objenin, iç kısmı motor yakıtı, tamir işleri için gerekli malzeme ve gereçler, seyir cihazları, gözlem teçhizatı ve her türden makineler ile dolu olan . . . yani, bu «Evrensel uydun nun zeki varlıklara ait bir tür «Nuh’un Gemisin olarak hizmet görmesini, belki de uzunca (milyonlarca yıllık) bir varoluşu ve uzayda yapılacak (milydnlarca kilometrelik) uzun yolculuklarını önceden planlayan bütün bir uygarlığı barındırmasını mümkün kılacak her şey ile teçhiz edilmiş, son derece eski bir uzay gemisi olması daha muhtemeldir.

Bu türden bir uzay gemisinin kabuğunun da doğal olarak, meteoritıerin darbelerine ve aşırı sıcak ile aşırı soğuk arasındaki düzensiz değişimlere dayanabilmesi için süper güçlülükte olması gerekir. Bu kabuk, muhtemelen çift katlıdır – başlıca, 35 km. kalınlığında olan yoğun bir zırh ve bunun da üzerinde daha seyrek bir biçimde sıkıştırılmış olan bir örtü (yaklaşık 5 km. kalınlığında olan çok daha ince bir tabaka) bulunuyor olabilir. Belirli bölgelerde, yani Ay içdenizlerin nin ve «kraterleri» nin bulunduğu yerlerde bu dış tabaka iyice tnce bir hale gelip, bazı durumlarda tamamen ortadan kalkabilir.

Ay’ın çapı 3476 km. kadar olduğuna göre, bizim görüş açımızdan ele alındığı takdirde, ince duvarlı bir küre olarak belirlenecektir. Anlaşıldığı üzre, içi hiç de boş olmayan bir küredir bu. İç yüzeyinde her türlü malzeme ve teçhizat bulunabilir, Fakat, Ay kütlesinin büyük bir bölümü kürenin merkezi kısmında yoğunlaştırılmıştır. Bu çekirdek kısmının çapı 3300 km. kadardır. Böylece, bu boşluk da örneğin solunum, teknik vs. ihtiyaçlar için gerekli olan gazlarla doldurulmuştur.Böylesine bir iç yapıyla Ay da, Dünya’nınkinden hatırı sayılır derecede farklı olan, 3,3 gr./cm.3’lük bir ortalama özgül ağırlığa sahip olabilir.

 

Uzay Üssü Ay, Gizemli Yapay Planet
Bilim Araştırma Merkezi, 1979

Editör (CMD)
Editör (CMD)http://www.felsefehayat.net
Yazılarını Mavi Melek Edebiyat Topluluğu, Düşünbil gibi dergilerde yayınlama fırsatı buldu. FOL Kitap öncülüğünde bazı kitapların hazırlanmasında görev aldı. Bu kitaplardan bazıları "Sorunsallıkta Yaşamak", Jan Patočka, Plotinos, "Tanrı, Ruh ve Mit", Henri Bergson. 2009 yılından bu yana felsefehayat.net'in (kurucu) editörlüğünü sürdürmektedir.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

DİĞER YAZILAR