Ana SayfaDENEMEThere Will Be Blood

There Will Be Blood

19. yüzyılın sonlarında gümüş madeni arayan Daniel Plainview, (Daniel Day Lewis) bir arazide dinamitle patlattığı kuyudan şans eseri petrol çıkarmayı başaran bir adamdır. Hırsıyla ve dik kafalılığıyla zengin olma hayalleri kuran, aslında pek de tanrıyla ilgisi olmayan garip biridir. Yanında ortağım dediği küçük oğluyla gezen Plainview, ileride Amerika’nın hatrı sayılır petrol zenginlerinden biri olacaktır. Ancak en kötü tarafı bu adamın para hırsı yüzünden çocuğunu ilgisiz kalması ve sadece güce tapmasıdır. Bu kötü özellikleri nedeniyle gittiği ve çalıştığı arazilerdeki taşralı insanlarla ve onların dini inançlarıyla da çıkarları gereği iyi geçinmek zorundadır.

Film, çıkarlarıyla ve insanların dini inançları arasında gidip gelen bir ironiye sahip; bütün bunlar olup biterken izleyiciler bu gelgitler arasındaki Daniel Plainview karakterine odaklanıyor; çünkü o yalnız, hırslı, bencil ve yeterince çalışkan bir adam…

Bu filmle 79. Akademi ödülleri töreninde en iyi erkek oyuncu ödülünü alan D. D. Lewis, gerçekten de bu ödülü hak ettiğini bize ispatlıyor… Gerek senaryoyla gerekse hikayeyle bütünleştirilen oyuncunun tavırları, filmi gerçekten etkileyici ve görkemli hale getiriyor.

IMDb’ den 8.4 puan alan bu kusursuz film, Danie Day Lewis hayranları için bulunmaz bir fırsat… Koltuklarınıza yaslanın ve hiçbir yere kıpırdamayın…

Can Murat Demir

Editör (CMD)
Editör (CMD)http://www.felsefehayat.net
Yazılarını Mavi Melek Edebiyat Topluluğu, Düşünbil gibi dergilerde yayınlama fırsatı buldu. FOL Kitap öncülüğünde bazı kitapların hazırlanmasında görev aldı. Bu kitaplardan bazıları "Sorunsallıkta Yaşamak", Jan Patočka, Plotinos, "Tanrı, Ruh ve Mit", Henri Bergson. 2009 yılından bu yana felsefehayat.net'in (kurucu) editörlüğünü sürdürmektedir.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

DİĞER YAZILAR